Kaip sodinti ir Kamasija: sodininkystės vadovas pradedantiesiems

Kaip sodinti ir Kamasija: sodininkystės vadovas pradedantiesiems

Kamasija (Camassia sp.) yra žydinčių augalų rūšis, priklausanti Lelija šeimai. Geriausiai auga drėgnose atvirose pievose ir daugiausiai galima rasti drėgnesnėse Šiaurės Amerikos ir Europos dalyse. Kamasija buvo naudojamas ir kaip svarbus Amerikos indėnų mitybos šaltinis, ir kaip graži dekoratyvinė gėlė. Tiems, kurie domisi savo Kamasija auginimu, šiame vadove bus aprašyta, kaip pasirinkti vietą / dirvą, sodinimo ir pasodinimo būdus, Kamasija priežiūrą, derliaus nuėmimo ir laikymo informaciją.

Kamasija

Planuojant sodinti Kamasija svarbu atsižvelgti į optimalią vietą ir dirvožemio sąlygas. Kamasija teikia pirmenybę dirvožemiams, kuriuose yra daugiau molio, ir gali augti rūgščioje arba šarminėje dirvoje, nors geriau auga, kai pH lygis yra nuo 6,5 iki 7,5. Idealiu atveju Kamasija turėtų būti sodinamos toje vietoje, kuri gauna visą saulę ir dalinį pavėsį, kur mažai konkurencijos su kitais augalais. Didesni pakilimai taip pat naudingi „ Kamasija “, nes jiems reikalinga vidutinio klimato aplinka.

Svogūnėliai turėtų būti sodinami vėlyvą rudenį arba ankstyvą pavasarį, kai dirvos temperatūra yra 4–10 °C. Svogūnėliai turi būti sodinami 5–10 cm gyliu ir 20–30 cm atstumu vienas nuo kito. Norėdami išlaikyti drėgmę ir atgrasyti nuo piktžolių, po pasodinimo uždėkite 5–7 cm storio mulčio sluoksnį.

Priežiūra Kamasija

Piktžolių augimo kontrolės parinktys priklauso nuo to, ar susiduriate su vienmetėmis ar daugiametėmis piktžolėmis; vienmečius augalus reikia pašalinti rankomis, o daugiamečiams augalams gali prireikti papildomų metodų, tokių kaip ravėjimas liepsna. Kenkėjai taip pat gali pakenkti Kamasija , bet, laimei, kai kurios paukščių, roplių, varliagyvių ir vabzdžių rūšys minta probleminiais kenkėjais, tokiais kaip šliužai ir amarai.

Be piktžolių naikinimo ir kenkėjų kontrolės, Kamasija reikia padalinti ir persodinti kas kelerius metus, kad būtų išvengta perpildymo ir užtikrintas naujas žydėjimas. Dalijimosi dažnis priklauso nuo Kamasija tipo, kuris paprastai svyruoja nuo vienerių iki trejų metų.

Derliaus nuėmimo Kamasija

Optimalus Kamasija derliaus nuėmimo laikas priklauso nuo to, ar jas naudojate kulinariniais ar dekoratyviniais tikslais. Kulinarijos reikmėms svogūnėlius reikia nuimti prieš žydint, o dekoratyviniais tikslais palaukite, kol gėlės nuvys, tada švelniai iškaskite svogūnėlį ir pašalinkite lapiją. Nuėmus derlių, svogūnėlius nuvalykite ir padėkite išdžiūti. Išdžiūvusius laikykite vėsioje, tamsioje, sausoje vietoje.

Pabaigai

Kamasija yra graži ir tvirta gėlė, kuri suteikia daug privalumų ir kurią galima lengvai prižiūrėti. Rinkdamiesi svetainę rinkitės aukštesnes vietas ir svetaines, kuriose yra daug molio ir venkite perpildymo. Piktžolių ir kenkėjų kontrolė yra būtina, todėl gali tekti dalyti / persodinti kas kelerius metus. Derliaus nuėmimo laikas taip pat skiriasi, todėl reikia laikyti vėsioje, sausoje vietoje. Apskritai, susipažinus su procesu, sodinti ir rūpintis Kamasija yra paprasta ir naudinga.